Provinciale actie in winkels op 24 september

Provinciale actie in winkels op 24 september

19/09/16

Provinciale Stroomlijners in actie op de winkelvloer, voor advies bij de aankoop van verlichting.

Provinciale actie in winkels op zaterdag 24 september

Verlichting maakt 15 tot 20% van onze elektriciteitsfactuur uit: het kost de Limburgse particulier jaarlijks veel geld om zijn woning te verlichten. Gelukkig is er goed nieuws: wie zijn lampen vervangt door LEDS ziet zijn energiefactuur tot 100 euro per jaar dalen. Op zaterdag 24 september zullen vrijwilligers van de provinciale campagne De Stroomlijners informatie geven in IKEA Hasselt, de Limburgse vestigingen van Hubo en de Hasseltse Light Gallery. Klanten kunnen op die dag rekenen op speciale voordeeltarieven.

Ludwig Vandenhove (gedeputeerde van Leefmilieu en  Natuur): “LEDs leveren 80 % energiewinst op in vergelijking met halogeenlampen. Ze zijn ook 50 % zuiniger dan spaarlampen. Bovendien gaan ze gemiddeld 15 tot 30 jaar mee en geven ze onmiddellijk – in tegenstelling tot spaarlampen - 100 % licht. Je vindt ze in allerlei kleuren en maten, in dimbare en niet -dimbare versie. Wie zijn lampen door LEDS vervangt, doet zichzelf - per huishouden – tot 100 euro per jaar cadeau.”

Als alle Limburgse gezinnen hun halogeen- en oude gloeilampen zouden vervangen door LED lampen dan levert dit snel een besparing op van zo’n 80 miljoen kWh voor alle 350.000 Limburgse huishoudens. “Dit is evenveel als het hele windmolenpark van Vlaanderen op een maand produceert,” zegt Ludwig Vandenhove.

Waar zijn de Stroomlijners actief ?

Op 24 september vind je de Stroomtrainers  terug in de 12 Limburgse vestigingen van Hubo, IKEA Hasselt en de Hasseltse Light Gallery.
Klanten krijgen er niet alleen objectief advies van de Stroomlijners, ze kunnen die dag ook rekenen op speciale voordeeltarieven in alle deelnemende winkels.  


De deelnemende zaken zijn enthousiast over de LED-dag. “Iedereen spreekt over 'milieubewust handelen', maar wij laten het niet bij woorden," zeggen ze bij Hubo. "We willen graag meewerken om dit doel in “daden” om te zetten. Daarom zetten we de schouders onder deze actie!”

“Wij gaan voluit voor LEDS," zegt IKEA. "Verlaagd energieverbruik, originele nieuwe ontwerpen, betere lichtkwaliteit, lagere milieu-impact en langere levensduur: LEDS zijn zó veel beter dan de vroegere gloeilampen.”

Ook de Hasseltse Light Gallery, speciaalzaak voor verlichting, doet met overtuiging mee. “Wij willen onze klanten laten kennismaken met innovatieve LED verlichtingsoplossingen.”

LED-actie Limburg, zaterdag 24 september.

Nieuws zoeken

DE CAMPAGNE IS AFGELOPEN

DE CAMPAGNE IS AFGELOPEN


27/02/17 lees meer
Stroomlijners op TVL!

Stroomlijners op TVL!


23/09/16 lees meer
Een Stroomtrainer aan huis: zo werkt dat! (video)

Een Stroomtrainer aan huis: zo werkt dat! (video)


18/04/16 lees meer