Zet je digitale tv uit en bespaar 26 euro per jaar!

Zet je digitale tv uit en bespaar 26 euro per jaar!

26/03/15

Wist je dat je makkelijk 26 euro per jaar kan uitsparen door je digicorder volledig uit te zetten als je de TV uitzet? Een digicorder (of settopbox) verbruikt 128 kWh op jaarbasis als je 4 uur per dag TV kijkt (en dus 20u je digicorder in stand-by hebt staan). Dat is evenveel als het jaarverbruik van een energiezuinig (A+++) wasmachine die 4 x per week draait. 

Zet je ook je spelconsole en je computer volledig uit in plaats van ze in stand-by te laten staan als je gedaan hebt met spelen of werken, dan bespaar je nog eens 50 euro extra per jaar. Op 5 jaar tijd bespaar je met het volledig uitschakelen van deze 3 toestellen 375 euro.

Tip
Sluit je toestellen aan op een aan/uit schakelaar en knip deze uit als je stopt met kijken, werken of spelen.

Weetje
Het levert technisch gezien geen enkel probleem om je digicorder uit te schakelen. De digicorder gaat er niet sneller van stuk. Het vraagt wel een kleine 5 minuten vooraleer alle updates zijn uitgevoerd. Je kan een tijdschakelaar instellen die automatisch je digicorder activeert (of uitschakelt) op het uur dat jij aangeeft; zo kan je toch programma’s laten opnemen als je er niet bent, zonder de digicorder de hele nacht te laten aanstaan.

Bereken HIER wat je kan verdienen door slim om te gaan met multimedia.

Lese HIER alle tips!

Nieuws zoeken

DE CAMPAGNE IS AFGELOPEN

DE CAMPAGNE IS AFGELOPEN


27/02/17 lees meer
Stroomlijners op TVL!

Stroomlijners op TVL!


23/09/16 lees meer
Provinciale actie in winkels op 24 september

Provinciale actie in winkels op 24 september


19/09/16 lees meer